alampasis@gmail.com

Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2012

Κολάζ συνταγματικότητας ενός ολοκληρωτικού κοινοβουλευτικού πραξικοπήματος



Στιγμιότυπο 1 
Το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε συνταγματικό το Μνημόνιο 1, απορρίπτοντας την προσφυγή εναντίον του που είχαν καταθέσει ο ΔΣΑ , η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς. Στην απόφασή του το ΣτΕ επισημαίνει ότι το Μνημόνιο δεν παραβιάζει το Σύνταγμα, την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και διεθνείς συμβάσεις.
Ακόμη, η πλήρης Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου αποφάνθηκε ότι ούτε με το Μνημόνιο αναγνωρίζονται εξουσίες σε όργανα διεθνών οργανισμών, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, αλλά και η ένταξη της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας. Η απόφαση εδω
Στιγμιότυπο 2 
Με ΔΙΑΤΑΓΗ της Τρόικας ΑΠΑΓΟΡΕΥΘΗΚΕ ο διαχωρισμός του ΕΕΤΗΔΕ από τους λογαριασμούς ρεύματος !!! (πηγή). Να σημειωθεί πάντως, ότι οι  ΔΙΑΤΑΓΕΣ του τύπου αυτού  ούτε  περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας ούτε βεβαίως αναγνωρίζονται εξουσίες στην Τρόικα, οι οποίες περιορίζουν καθ' οιονδήποτε τρόπο την άσκηση της εθνικής κυριαρχίας, αφού είναι αυτονόητο ότι η κυβέρνηση διατηρεί την κατ' άρθρο 82 του Συντάγματος εξουσία της για τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας και άρα η ένταξη της Ελλάδας στο Μνημόνιο δεν περιορίζει την άσκηση της εθνικής της κυριαρχίας, δεδομένου ότι  κατά το παραπάνω άρθρο του Συντάγματος, η κυβέρνηση έχει την εξουσία να αρνηθεί τις  ΔΙΑΤΑΓΕΣ της Τρόικας, επιλέγοντας προφανώς  κατά  τη χάραξη της γενικής πολιτικής της χώρας, τη χρεοκοπία και την επιστροφή σε εθνικό νόμισμα

Στιγμιότυπο 3
Από τον Βόλο ο τέως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, Παν. Πικραμένος, προτρέπει τους συναδέλφους του στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο να κάνουν «το επόμενο βήμα» και να εξετάσουν σε βάθος τη συνταγματικότητα των νέων «οριζόντιων μέτρων» που επιβάλλει το δεύτερο Μνημόνιο, καθώς δεν είναι επιτρεπτό η οικονομική επιβάρυνση από τα φορολογικά μέτρα να κατανέμεται σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών (μισθωτών,  συνταξιούχων κ.λπ.), ενώ την ίδια στιγμή να ευνοούνται άλλες κατηγορίες ασυνεπών πολιτών. (πηγή)

Στιγμιότυπο 4 
Στους ασυνεπείς αυτούς  πολίτες αναφέρεται (και) το "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" επαναφέροντας την υπόθεση της περίφημης λίστας Φαλσιανί, η οποία περιέχει 1.991 μεγαλοκαταθέτες της HSBC Γενεύης, την οποία (όπως αποκάλυψε την προηγούμενη Κυριακή το «ΘΕΜΑ») εδώ και 18 μήνες δεν την έχει δει κανένας. Η λίστα αυτή παραδόθηκε ιδιοχείρως από την κυρία Κριστίν Λαγκάρντ στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, όπως επίσης και στο ΣΔΟΕ, αναρωτιούνται ποια είναι η τύχη της λίστας με τους ασυνεπείς πολίτες και ποιος τελικά την έχει δει - αν την έχει δει κανείς πλην Παπακωνσταντίνου. Πληροφορίες από τις γερμανικές φορολογικές υπηρεσίες ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥΣ όλα τα ονόματα  των ελλήνων ασυνεπών πολιτών της λίστας Φαλσιανί, ανέφεραν την προηγούμενη εβδομάδα σε κορυφαίο στέλεχος του ελληνικού οικονομικού επιτελείου ότι περιέχει μεταξύ άλλων ασυνεπών πολιτών και τα ονόματα της οικογένειας ισχυρού Έλληνα πολιτικού και μεγάλων επιχειρηματιών της χώρας… (πηγή)

Στιγμιότυπο 5 
Σχετικά με τις λίστες με τους έλληνες ασυνεπείς πολιτικούς τα ονόματα των οποίων  ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ  οι  γερμανικές υπηρεσίες,  είχε ρωτηθεί  ο  Ευάγγελος Βενιζέλος στο enikos.gr του Ν. Χατζηνικολαου. Πολίτης που βρίσκεται στο κοινό, του ζητάει να σχολιάσει το γεγονός  ότι Έλληνες πολιτικοί έχουν χρηματιστεί από τη Ζήμενς,  κι ως εκ τούτου οι Γερμανοί τους έχουν στο χέρι και άρα  υπογράφουν ότι θέλουν  εκείνοι, οπότε  ο αρχηγός του πασοκ χάνει την ψυχραιμία του και ξεσπάει…. Το ξέσπασμα του αρχηγού   από το 3.40 και μετά.
Στιγμιότυπο 6 
Επιστροφή στο σήμερα και συγκεκριμένα, στην απόφαση του ΣτΕ με την οποία κρίθηκε συνταγματικό το Μνημόνιο 1, η οποία αναφέρει -όπως θα επισημάνει από το Βόλο  ο Π. Πικραμένος-,  ότι «σε περιπτώσεις παρατεταμένης οικονομικής κρίσεως δύναται ο νομοθέτης να θεσπίσει μέτρα περιστολής δαπανών που συνεπάγονται οικονομική επιβάρυνση μεγάλων κατηγοριών του πληθυσμού, πλην η δυνατότητα αυτή έχει ως όριο την καθιερούμενη από το άρθρο 4 παράγραφος 5 του Συντάγματος αρχή της ισότητας στα δημόσια βάρη αναλόγως των δυνάμεων εκάστου, καθώς και την καθιερούμενη στο άρθρο 2 παράγραφος 1 του Συντάγματος αρχή του σεβασμού της ανθρώπινης αξιοπρέπειας». (πηγή)

Στιγμιότυπο 7 
ΣΚΑΝΔΑΛΟ με το χαράτσι της ΔΕΗ. Την αφορμή έδωσε η ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Σοφίας Σακοράφα. Στην επιφάνεια έρχεται λοιπόν, η σκανδαλώδης ρύθμιση του υπουργείου Οικονομικών (σ.σ.: της προηγούμενης κυβέρνησης) για ελάφρυνση έως και 60% από το "χαράτσι" μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.


Για επαγγελματική στέγη άνω των 1.000 τ.μ. το "χαράτσι" έχει μειωθεί από 30% έως 60% και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Ν. Φωτόπουλο, εντός των ημερών θα δοθεί συνέντευξη Τύπου "με αποδείξεις και ονόματα" για μεγάλα εμπορικά κέντρα, ιδιωτικά νοσοκομεία και γενικώς κτίρια, οι ιδιοκτήτες των οποίων έχουν σημαντικές ελαφρύνσεις.Επίσης, υπάρχουν ιδιώτες με σπίτια πολλών τετραγωνικών, που τα δηλώνουν ως επαγγελματική στέγη, ώστε να ευνοηθούν από την ρύθμιση. (πηγή)

Στιγμιότυπο 8 
ΤΟ ΒΗΜΑ χθες Κυριακή, 30 Σεπτεμβρίου, παρουσίασε με τον τίτλο «Το πραξικόπημα που δεν έγινε...» το αποτέλεσμα «μιας  μακράς και πολυεπίπεδης έρευνας για όσα συνέβησαν πέρσι το φθινόπωρο στις Ένοπλες Δυνάμεις». «ΤΟ ΒΗΜΑ συγκέντρωσε τις πληροφορίες, τις διερεύνησε, συνομίλησε με πλήθος προσώπων που έχουν γνώση των τεκταινομένων στις Ένοπλες Δυνάμεις και είναι σε θέση να γνωρίζουν συζητήσεις, συνομιλίες και κινήσεις. Και αφού αξιολόγησε τα πάντα , με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και τον τόπο που πηγάζει από την 90χρονη ιστορία του δεν δίστασε να γράψει όσα υπέπεσαν στην αντίληψή του». (πηγή)

Κατ άλλη άποψη που είναι μάλλον η επικρατούσα, μια διαφορετική  διάσταση του δημοσιεύματος περί δήθεν αποτροπής την τελευταία μάλιστα στιγμή (!) πραξικοπήματος,  είναι η συγκάλυψη, απόκρυψη και ο αφανισμός της πολιτικής πραγματικότητας. Αυτής των ΑΝΟΙΚΤΩΝ κοινοβουλευτικών πραξικοπημάτων που έχουν ήδη συντελεστεί: Επιβολή της τρόικας, των Μνημονίων, της Κυβέρνησης Παπαδήμου, καθώς και της σημερινής κυβερνητικής τρόικας των ανδρεικέλων…

Ανεμίζουμε τον «μπαμπούλα» ενός στρατιωτικού πραξικοπήματος για να συγκαλύψουμε τα δολοφονικά κοινοβουλευτικά ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ που έχουν ήδη συντελεστεί κατά συρροή: Η κλασσική συνταγή του νεοταξικού φασισμού… (πηγή)

Υπάρχει, όμως και μια άλλη συνιστώσα: εκείνη που προλειαίνει το έδαφος για ένα ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΟ δικτατορικό πραξικόπημα, κοινοβουλευτικού ή στρατιωτικού μανδύα ή και τα δύο σε συνδυασμό. 

Ντόπιοι δοσίλογοι και ξένοι επικυρίαρχοι έχουν αντιληφθεί πλήρως, ότι η  πραγμάτωση σήμερα  του γεωστρατηγικού σχεδιασμού της μετατροπής της χώρας  στην "πρώτη  ανατολική ορθόδοξη ελληνική επαρχία της 4ης Γερμανικής Αυτοκρατορίας", είναι υπό τις παρούσες συνθήκες ΑΔΥΝΑΤΗ, λογω της απόλυτης  ελευθερίας της έκφρασης στο διαδίκτυο, που έχει ως αποτέλεσμα  η  διαμόρφωση των συνειδήσεων της κοινής γνώμης να  έχει τη δεδομένη στιγμή  εκφύγει πλήρως από τον έλεγχο των καθεστωτικών ΜΜΕ (βλ. Megaμού, ΣΚΑΙ κλπ). Τούτο συνεπάγεται την καθολική απαξίωση στη λαϊκή συνείδηση, των θεσμών εκείνων που αποτελούν τους μνημονικούς πυλώνες του κράτους, όπως η προεδρία της δημοκρατίας, η εγκάθετη κυβέρνηση, οι ανώτατοι δικαστικοί σχηματισμοί κ.ά. Συνάγεται από αυτά ότι δίχως ισχυρούς στη συνείδηση του λαού κρατικούς μνημονικούς πυλώνες, καθίσταται αδύνατος ο έλεγχος του κρίσιμου για την εφαρμογή των μνημονίων φαινόμενου της ευρείας λαϊκής ανυπακοής, που κατά γενική ομολογία ΔΕΝ μπορεί να αντιμετωπιστεί με ειρηνικά μέσα 

Ούτε βεβαίως με πολεμικά από τους επικυρίαρχους μέσα. Μόνο με εσωτερικά μέσα βίας, τύπου "κατάστασης εκτάκτων συνθηκών"... Το αστείο εδώ είναι ότι δημοσιεύματα σαν αυτό  φάνταζαν πριν λίγο καιρό γραφικά ...  

φωτογραφία εξωφύλλου από olympia.gr