alampasis@gmail.com

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Τράπεζες: Δικαστήριο ακυρώνει διαταγή πληρωμής ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ



2011: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες του Reuters: Ελλάδα. Ενας άντρας αυτοπυρπολείται στη Θεσσαλονίκη λόγω χρεών! 16 Σεπτεμβρίου. REUTERS/Nodas Stylianidis/ www.photoreportage.gr

Είναι κρίμα κι άδικο συνάνθρωποί μας να οδηγούνται σε εξόντωση απο ΑΚΥΡΕΣ συμβάσεις

Εκδικάστηκε η πρώτη από τις ανακοπές που δημοσιεύω. Η διαταγή πληρωμής εκδόθηκε από σύμβαση χορήγησης τραπεζικής πίστωσης (πιστωτική κάρτα VISA της MARFIN). Η απόφαση που εκδόθηκε ακύρωσε τη διαταγή πληρωμής της τράπεζας στο σύνολό της.

Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε: Το Δικαστήριο απορρίπτει αίτημα προσωρινής διαταγής κατά ΔΕΗ



Την 23/11/2011 συζητήθηκε ενώπιον του Δικαστή Υπηρεσίας του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών η υπόθεση της αίτησης προσωρινής διαταγής δυο πολιτών κατά της ΔΕΗ, με αίτημα μεταξύ άλλων, να διαταχτεί η συνέχιση της λειτουργίας των συμβάσεων ηλεκτροδότησης, έως τη δημοσίευση της αποφάσεως που θα εκδοθεί από το Συμβούλιο της Επικρατείας επί της αιτήσεως ακύρωσης που ασκήθηκε.

Είχανε στείλει στη δίκη και το νομικό συμβούλιο του κράτους που έδωσε μάχη σφοδρή για την απόρριψη της αίτησης. Έβαλε και ένσταση αναρμοδιότητας του δικαστηρίου (!) με τον ισχυρισμό ότι η υπόθεση αφορά σε φορολογική διαφορά (ότι ακριβώς υποστηρίζει ο υπουργός). Με τον ισχυρισμό πάντως αυτόν, το δικαστήριο φάνηκε ότι δεν συμφώνησε… Κατά τα λοιπά ενδιαφέρον είχε η ερώτηση του δικαστηρίου προς τον πληρεξούσιο του νομικού συμβουλίου του κράτους: Με τα μη ηλεκτροδοτούμενα τι κάνετε? Πληρώνουν αυτά το φόρο? Οι βίλες της Μυκόνου που ηλεκτροδοτούνται με γεννήτριες ή φωτοβολταϊκά πληρώνουν Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε ?...   

Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2011

Το τελευταίο ραντεβού του Δικαστή με την Ιστορία



Άμεση δημοκρατία μη λαθέψεις ότι υπάρχει. Υπάρχει μοναχά το δίκιο που καθένας θαρρεί πως έχει. Και κείνοι που κρίνουν την υποκειμενικότητα, αντικειμενικά. Που εγγυώνται την εφαρμογή του νόμου. Που ναι το μόνο Δίκιο.

Τα Δικαστήρια. Με Δικαστές που φτιάχνουν έργο δικαιοδοτικό με τρόπο επιστημονικό. Με γνώση και σοφία που ο κοινός  άνθρωπος δεν έχει. Που το αγράμματο πολιτικάντι ούτε μπορεί, ούτε και δικαιούται να χει.

Μια απόφαση του Δικαστή ο λαός ποτέ δεν μπορεί να κρίνει. Ούτε δυο, ούτε τρεις. Μπορεί όμως δεκατρείς. Μ αυτό που λεν κοινό περί δικαίου αίσθημα. Τότε είναι που φτιάχνει συνείδηση για το θεσμό.

Δευτέρα 7 Νοεμβρίου 2011

Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε: Ασφαλιστικά μέτρα κατά της Δ.Ε.Η με αίτημα να μην διακόψει την ηλεκτροδότηση. Προσωρινή προστασία του δικαιώματος των πολιτών επί της προσωπικότητάς τους



Η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων είναι εδώ, εδώ και για κατέβασμα εδω. Κατεβάστε την και βάλτε την να κριθεί στα Δικαστήρια. Μαζικά, σε ΟΛΑ τα Πρωτοδικεία της χώρας.

Με την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων οι πολίτες που εκπροσωπώ ζητάνε από το δικαστήριο να διαταχθούν ασφαλιστικά μέτρα για την προσωρινή προστασία του δικαιώματος επί της προσωπικότητάς τους με την προσωρινή ρύθμιση της κατάστασης που δημιουργήθηκε και συγκεκριμένα: