alampasis@gmail.com

Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011

Η ποινική καταστολή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ εισιτήρια»



Δίχως κίνημα Δικαστών η χώρα θα οδηγηθεί στο χαμό

Η απολυταρχική διακυβέρνηση μιας βαθιά αντιδημοκρατικής διαπλεκόμενης εξουσίας:

Αν, χωρίς την καταβολή αντιτίμου ποσού 1,40 ευρώ υπό τη μορφή εισιτηρίου χρησιμοποιείς μέσο δημόσιας συγκοινωνίας, τιμωρείσαι με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών και με χρηματική ποινή (Αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου).

n    Αν με το αμάξι κάνεις κοντριλίκια και  παρασύρεις κατά λάθος άλλον και τον πετάξεις 50 μέτρα μακριά προκαλώντας του μώλωπες σε όλο του το σώμα, επιβάλλεται φυλάκιση μέχρι τριών μηνών  (Άρθρο 314 Ποινικού Κώδικα - Σωματική βλάβη από αμέλεια)

n    Άμα έχεις γιο κάτω των δεκαοκτώ ετών και επειδή χωρίς να το θέλεις έχασες  τον έλεγχο του παιδιού και αυτό βγει στα επεισόδια  για τον  Αλέξη και κάψει τη μισή Αθήνα ή αν έχεις κόρη και αυτή βγει στο κλαρί (επιδίδεται στην πορνεία),  τιμωρείσαι με φυλάκιση μέχρι τριών μηνών (Άρθρο 360 Ποινικού Κώδικα - Παραμέληση της εποπτείας ανηλίκου).

n    Αν χωρίς την απαιτούμενη άδεια παρασκευάζεις και πουλάς  μπαρούτι για χαλκούνια και το μπαρούτι σκάσει στα χέρια του πιτσιρικά που του το πούλησες   και του κοπούνε και δυό  ποδάρια, τιμωρείσαι με  κράτηση μέχρι τριών μηνών  (Άρθρο 432 Ποινικού Κώδικα - Παράνομη παρασκευή και παροχή εκρηκτικών υλών).

n    Αν βάλεις φωτιά να κάψεις  τα ξερόχορτα  και  η φωτιά σου φύγει απ τον έλεγχο και  γίνει της κολάσεως  (ψηθούνε ζωντανοί δέκα άνθρωποι και γίνουν παρανάλωμα του πυρός και δυο χωριά)  τιμωρείσαι με κράτηση μέχρι τριών μηνών (Άρθρο 433 Ποινικού Κώδικα - Παράβαση διατάξεων για την προφύλαξη από τη φωτιά).

n    Άμα είσαι «μαμή» ή ντοκτορ και επειδή παρακολουθείς τον Ολυμπιακό με τον  Παναθηναϊκό  δεν πας  να ξεγεννήσεις ή να προσφέρεις τις πρώτες βοήθειες  σε ασθενή και μπορεί από αυτό  να προκύψει κίνδυνος για την υγεία, τιμωρείσαι  με κράτηση μέχρι τριών μηνών (Άρθρο 441 Ποινικού Κώδικα - Άρνηση γιατρών).

n    Άμα σου πεθάνει ο πατέρας και συ τον αρπάξεις και πας και τονε κρύψεις, για  να τονε κλάψεις δέκα μερόνυχτα  μονάχος  και μετά πας και τονε θάψεις κάτω απ το πλατάνι που σου χε πει ότι του άρεζε ο ίσκιος,  τιμωρείται  με κράτηση μέχρι τριών μηνών (Άρθρο 443 Ποινικού Κώδικα - Κρυφή και πρόωρη ταφή)
 
n    Άμα με πρόθεση και χωρίς δικαίωμα μειώσεις ξένο ακίνητο, δημόσιο ή ιδιωτικό δρόμο ή πλατεία ή τα σύνορα που διαχωρίζουν τις ιδιοκτησίες, με σκάψιμο, όργωμα ή με άλλον τρόπο, τιμωρείται με κράτηση μέχρι τριών μηνών (Άρθρο 456 Ποινικού Κώδικα - Μείωση εκτάσεων).

Ερωτάται: Στέκουν αυτά τα πράγματα στα δικαστήρια? Η απάντηση είναι προφανής… Εδώ μιλάμε όχι για παραβίαση, αλλά  για γελοιοποίηση και διασυρμό του Συντάγματος… Η  αρχή της αναλογικότητας , είναι η κυριότερη δέσμευση του νομοθέτη, εδραζόμενη στο άρθρο 25 παράγραφος 1 του Συντάγματος.  Σύμφωνα με την εν λόγω αρχή, μια ποινική κύρωση ως επέμβαση στα ατομικά δικαιώματα του πολίτη μόνο τότε είναι νόμιμη, όταν είναι αναγκαία, κατάλληλη, και υπό στενή έννοια ανάλογη προς τον επιδιωκόμενο σκοπό, δηλαδή την προστασία από το έγκλημα. Μια δυσανάλογα βαρεια ποινή, δεν είναι μόνο άδικη , είναι και αντισυνταγματική, αφού δεν τελεί σε δίκαιη αναλογία προς τη βαρύτητα του εγκλήματος.

Με αυτό ακριβώς το σκεπτικό καταργήθηκε με την περ. β) της παρ. 12 του άρθρου 1 του ν. 2207/94 (Α' 65/25.4.1994) το προϊσχύον  άρθρο 391 του Ποινικού Κώδικα που προέβλεπε τη δόλια αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου… Το αναχρονιστικό και αντιλαϊκό αυτό άρθρο επανέρχεται ΤΩΡΑ, για την ποινική καταστολή του μαζικού κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ».

Όποιος τιμωρεί  αυτόν που δεν έκοψε εισιτήριο 1,40 ευρώ το ίδιο με αυτόν που παρασύρει και τραυματίζει με τ αμάξι άνθρωπο, το ίδιο με τον πατέρα που έχασε τον έλεγχο του γιου και καίει τώρα την Αθήνα ή της κόρης που κάνει πιάτσα στη Συγγρού, αυτόν που πουλαει μπαρούτι και αφήνει ανάπηρα παιδιά, αυτόν που έβαλε φωτιά και έκαψε το δάσος, το γιατρό που παραταει στη μοίρα του τον ασθενή, τον χαροκαμένο που εξαφανίζει και θάβει κρυφά τον πεθαμένο, τον καταπατητή των χωραφιών και των οδών, ε τότες είναι πασίδηλο, ότι πρόκειται όχι για δημοκρατική αλλά για βαθιά απολυταρχική κυβέρνησηΗ οποία υπό τον τρόμο της γενίκευσης του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», κάνει το Σύνταγμα κωλόχαρτο, το οποίο επικαλείται μόνον όταν πρόκειται για το νόμο περί νομιμοποίησης του πολιτικού εγκλήματος (ν. περί ευθύνης υπουργών), προκειμένου να δικαιολογήσει τις παραγραφές των κακουργημάτων το προϊόν εγκλήματος των οποίων ανέρχεται σε 600 δις και βρίσκεται συσσωρευμένο σε προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στις  ελβετικές τράπεζες .   

Και είναι να απορεί κανείς για το τι θέση έλαβαν οι συνταγματολόγοι της κυβέρνησης της ελληνικής δημοκρατίας της Μπανανίας…  Ξέρουν μάλλον και αυτοί, ότι πρόκειται για σπασμωδική απέλπιδα προσπάθεια… Ξέρουν ότι η θέσπιση αυτών των πολιτικών – νομικών εκτρωμάτων, δε βασίζεται στη νομιμότητα αλλά στον τρόμο να ανακοπεί βίαια  (πάση θυσία), το κίνημα του «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»… Πρόκειται για ανεπίτρεπτη επαναφορά του αρθρ. Άρθρο 391 του Ποινικού Κώδικα (Δόλια αποφυγή πληρωμής εισιτηρίου) το οποίο ορθώς είχε καταργηθεί .

Η επαναφορά της αναχρονιστικής,  άδικης και αντιλαϊκής αυτής ποινικής διάταξης, στοχεύει ευθέως, στην  πάση θυσία ΠΟΙΝΙΚΗ καταστολή του κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ», προτού αυτό επεκταθεί και πλήξει την καρδιά του σάπιου συστήματος (Τράπεζες , ΦΠΑ , φόρους κλπ).